Vidék fejlesztési program keretében kisértékű eszközbeszerzés, VP6-19.2.1.-49-10-17 számú pályázaton

Önkéntes Tűzoltó Egyesület Tótkomlós  a vidék fejlesztési program keretében pályázatot nyújtót be, és nyert is 4*8 méteres kisrendezvény sátor, és kellékei valamint a szükséges székek beszerzésére.

Az egyesület működési területe Tótkomlós város közigazgatási terület, de szükség szerint a környező településeken is végzünk önkéntes munkát.

Az egyesült részt vesz a mentő tűzvédelem ellátásban, közös munka a Tótkomlós Önkormányzati tűzoltósággal már több éve eredményes. A tűzmegelőzés területén lakosság tájékoztató, ismeret terjesztő tevékenység során szükséges a külső helyszíneken történő munka végzés. Erre a feladatra az önkéntes tűzoltóin mindig készen állnak. A beszerzés ennek a munkának a biztos hátterét biztosítja, és egyben látványossá is teszi az impozáns megjelenéssel. Ismert terjesztésük igazodik az aktuális megelőzés programokhoz. Szabad területi tűzesetek vissza szorítása, lakás tűzek csökkentése, és az ilyen helyzetekben történt halál esetek csökkentése. Fontos a CO mérgezések kialakulásának pontos meghatározás és ezek megelőzésének módjai is bemutatni. A megelőzéshez szükséges beszerezhető jelző berendezések bemutatás.

A rendezvénysátor  ennek a fontos munkának a kelléke. Kapcsolódunk a településük rendezvényeihez, ott időszaktól függetlenül tájékoztatjuk az érdeklődőket az aktuális eseményekről.

Az ismert terjesztésük kiterjed az ifjúság nevelésére is. Iskolai rendezvények nagyon sikeresek, a gyerekek érdeklődése  a tűzoltó munka iránt jóval nyitottabb. Ezt  táboroztatással, szakköri foglalkozások szervezésével folyamatosan fenntartjuk. Lehetőséget biztosítunk a gyerekeknek a tűzoltó versenyen való részvételre is. Ebben a sport tevékenységben az eredményeink igazolják a sok sok  hasznos munkát.